Компютърна поддръжка София

Компютърен сервиз, ремонт, асемблиране, почистване на компютри

Как да използваме и поддържаме компютъра

Сервиз за компютри, хардуерна и софтуерна поддръжка

В нашия сервиз за компютри ние разполагаме с всички необходими средства. Хардуер и лицензиран софтуер, с които да диагностицираме и отстраним проблемите по Вашия персонален компютър.

Нашите ИТ специалисти са квалифицирани и притежават нужното ниво на образование, за да извършват всички видове ремонти на един компютър. Също и да инсталират или деинсталират остарял или ненужен софтуер. Както и да почистят машината Ви от вируси или друг злонамерен шпионски софтуер или нежелано инсталиран такъв.

Предлагаме на нашите клиенти качествени компоненти (дънна, RAM памети, SSD и ротационни дискове, процесори INTEL и AMD, видео карти и др.) Всички предлагани от нас компоненти са със стандартна 24 месечна гаранция, като някои имат и удължена такава, предлагаме и следгаранционно обслужване и сервизиране.

Сервиз за комютри на на Touchpoint разполага с качествена периферия.Като клавиатури, мишки, колони, микрофони, камери, USB преходници, разклонители и други.

Сервиз компютри в София

Проверка на състоянието на Вашия компютър

Ремонт на компютри
Как да използваме и поддържаме компютъра

Диагностика на компютри

Всичко, което се случва, когато Вашият компютър дойде при нас:

 • Пълна диагностика посредством тестване
 • Цялостна софтуерна проверка (на основните и допълнителните програми и драйвери, които са инсталирани на машината)
 • Натоварващи (стрес) тестове за 24 часа на видео карта, процесор и RAM памет
 • Подмяна на повредени компоненти (надути кондензатори, RAM памети, хард- дискове, процесори, видеокарти, портове, захранващ блок)
 • Ъпдейт до последна версия на драйверите
 • Надграждане на компоненти за повече производителност и бързодействие
 • Хардуерно почистване на компютъра (подмяна на термо паста, термо дъвка, почистване на охладител/и)
 • Почистване, смазване или подмяна на вентилатори
 • Обновяване на BIOS  (до последна актуална версия)
 • Външно почистване на компютъра - използват се некорозивни препарати за почистване на екрана, клавиатурата, тъчпада и корпуса
 • Реболинг на чипсети за процесори и видеокарти
 • Ремонт, подмяна на wireless/LAN адаптор/карта

Полезни съвети за компютрите

Как да използваме и поддържаме компютъра

Как да използваме и поддържаме компютъра

Ще се опитаме да Ви дадем няколко полезни съвета за това как да използвате и поддържате компютъра си.

За разлика от лаптопа, компютърът е доста по-непретенциозен от гледна точка на охлаждане. Той има кутия с няколко вентилатора, освен охладителите на процесора и видеокартата, което му дава допълнителна преднина в тази насока.

Но все пак и той има нужда поне веднъж годишно от сервизиране/обслужване в сервиз. Необходимо е да бъде почистен от прах и други наслагвания. Също така е хубаво да се прегледат вентилаторите -  кои трябва да се смажат и кои трябва да се сменят.

Пастиране на процесора и подмяна на термо дъвката на видеокартата също е препоръчително веднъж годишно, както и обстоен преглед на кондензаторите на дънната платка. При наличие на надути кондензатори, то те трябва да се подменят задължително.

Профилактична проверка на дисковете също не е излишна. Ранното установяване на проблемни сектори/клъстъри може да спаси много информация и да Ви спести главоболия и финансови загуби. Понякога това може да се оправи и с най-елементарно дефрагментиране на дисковете, но е хубаво да се направи BACKUP на наличната информация преди това.

И не на последно място, да обърнем внимание на софтуера. Постоянно в нашия компютърен сервиз простигат компютри, лаптопи, които са с нелицензиран/кракнат софтуер. В следствие на което са силно овисрусени, заключени или тотално за преинсталация със 100% загубена и открадната информация. Изкушението да се изтегли безплатен софтуер от торент тракер е голямо. Особено когато това ще спедти средства, но това пестене в 99% се оказва много, много скъпо. Нашият съвет към Вас е, не използвайте пиртатски софтуер защото най-често жертвата на пиратите сте Вие!

Диагностика на компютри

Ако имате проблем с компютъра, ние ще Ви помогнем.