Лаптоп сервиз, ние сервизираме всички марки.

Image

Сервиз за лаптопи, хардуерна и софтуерна поддръжка.

Сервиз за лаптопи на TouchPoint Ви предлага  пълно сервизиране на всички марки лаптопи. Услугата включва качествена хардуерна и софтуерна поддръжка, както на нови, така и на по-стари модели лаптопи от всички брандове/марки.

Ние в нашият сервиз за лаптопи се грижим за здравето на Вашата ИТ система (компютри, лаптопи, сървъри), която се нуждае от периодично обслужване. Подмяна на термопаста и термодъвка, почистване и смазване на вентилаторите, проверка на кондензаторите и други рутинни проверки.

Тогава защо повечето компании/фирми пренебрегват това обслужване, и чакат тяхната компютърна система да спре да работи. Което в последствие води до по-големи проблеми и респективно ненужни финансови разходи, а не рядко и до загуба на клиенти?

За това нашият екип разполага с високвалифицирани хардуерни и софтуерни специалисти, като част от които имат стаж в едни от най-големите компютърни сервизи в България.

Ние от TouchPoint не правим компромис с качеството на подменените от нас компоненти, а работим само с доказани марки, които дават дългосрочна гаранция на техните продукти. Също така имаме и опит със заливани, и физически наранени машини. Предлагаме следгаранционно обслужване на отремонтираните от нас системи. В зависимост от проблема, отремонтирането на определено устройство може да отнеме от 1 до 10 работни дни.

Сервиз за лаптопи

Проверка на състоянието на Вашия лаптоп

Диагностика на лаптопи

Диагностика на лаптопи

Всичко което правим, когато Вашият лаптоп дойде при нас:

 • Пълна диагностика на лаптопи посредством тестване.
 • Цялостна софтуерна проверка (на основните и допълнителние програми и драйвери, които са инсталирани на машината).
 • Натоварващи (стрес) тестове за 24 часа.
 • Подмяна на повредени компоненти (кондензатори, рам памети, хард дискове, процесори, видеокарти).
 • Ъпдейт на драйверите.
 • Надграждане на компоненти за повече производителност и бързодействие.
 • Хардуерно почистване на лаптопа (подмяна на термо паста, термо дъвка, почистване на огладитл/и).
 • Обновяване на BIOS - с  (до последна актуална версия).
 • Външно почистване на лаптопа, използват се некорозивни препарати за почистване на екрана, клавиатурата, тъчпада и корпуса.
 • Реболинг на чипсети за процесори и видеокарти
 • Ремонт на wireless модули
 • Ремонт на зарядни адаптери за лаптопи

Диагностика на лаптопи от квалифицирани специалисти.

Полезни съвети за лаптопа

Полезни съвети за лаптопа

Как да използваме и поддържаме лаптопа?

Ще се опитаме да Ви дадем няколко полезни съвета, за това как да използвате и поддържате лаптопа си. За разлика от стационарният компютър, лаптопа е много по-чувствителен на темепературно влияние. Това е така защото свободното пространство около излъчващите топлина компонени в лаптопа (процесрор, видеокарта, хард диск и RAM памет) е силно граничено. Вентилационните отвори са по-малко а в по-новите модели (с пасивно охлаждане) липсват такива. За това за да предпазим лаптопа от прегряване трябва да спазваме някои принципи и правила.

 1. Ако ще използваме лаптопа в леглото или на коленете си, задължително трабва да го ползваме с РАБОТЕЩА охладителна подложка.
 2. Поне два пъти в готината да бъде почистван хардуерно ( почистане на охладителите), защото там се задържа много прах и други частици, които пречат на правилното извеждане на топлия въздух от корпуса на лаптопа.
 3. Ако се наложи да оставите лаптопа да работи за по-дълго време, то в никакъв случай не го затвяряйте. Много модели лаптопи се охлаждат и през клавиатурата. Когато затворите лаптопа си Вие намалявате притока на  свеж въздух, както и извеждането на топлият въздух и в следствие на това се влошава и процеса на охлаждане. Има насртойка в менюто за захранването, която определя след колко време да загасне дисплея при неактивност.
Полезни съвети за лаптопа

Ако имате проблем с лаптопа ние ще Ви помогнем.